TOKİ Şehit İkram Cirit Anadolu Lisesi

Telefon : (222) 314 0 222
WEB https://tical.meb.k12.tr
Adres : Yaşamkent mh 1540. Sokak No 2 TEPEBAŞI ESKİŞEHİR
VİZYON : Akademik başarısıyla, çağdaş donanımıyla, sosyal ve kültürel faaliyetleriyle, ülkemizin öncelikli tercih edilen okulu olmaktır.
MİSYON : Demokratik bir okul ortamında öğrencilerimizi, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, bilimsel düşünme bilincine sahip, öğrenmeyi öğrenmiş, en az bir yabancı dili çok iyi kullanabilen, araştırmacı, teknolojik gelişmeleri takip eden ve kullanabilen, ülke ve dünya gerçeklerine duyarlı bireyler olarak yetiştirmek, onları bir üst öğretim kurumuna ve hayata hazırlamaktır.
BAŞARILAR : Yabancı dil ÖSYM Türkiye 64.sü

Kütüphane Kitap Sayısı :1903
Saatler : 08.30 ve 15.30
Yabancı Dil : Almanca, İngilizce
Isınma : Doğalgaz
Servis : Okulumuzun çok sayıda semte servis imkanı vardır. Servisler talepler doğrultusunda belirlenmektedir.
Ulaşım : Okulumuza Tepebaşı´ ndan geçen 5, 74 ve 78 numaralı otobüslerle ve 5 münibüslerle ulaşım sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri : Aşağı Söğütönü Mah. girişinde otobüs yolu üzerindedir. Özel Sakarya Eğitim kurumları ile bitişiktir. Tepebaşı Belediyesi yaşam merkezine yakındır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İlçe merkezine 5 km, İl merkezine 10 km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri : 2021-2022 kontenjanı 340 kişidir.
Sportif Etkinlikler : Voleybol ,hentbol, basketbol, atletizm, bocce, bisiklet
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : E Twinning projeleri devam etmektedir. E Twinning Avrupa kalite ödülüne sahiptir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : ERASMUS KA229 Projemiz 2020-2023 arasında devam etmektedir.
Diğer Hususlar : Sakin, güvenli bir çevrede bulunmaktadır. Şehrin kalabalık ve gürültüsünden uzak sakin bir eğitim ortamı bulunmaktadır. Teneffüs ve öğle aralarında okuldan çıkış yapılmamaktadır. Geniş ve bakımlı bahçemiz öğrencilerin dinlenmelerine ve arkadaşlarıyla iyi vakit geçirmelerine olanak sağlamaktadır.